Hvordan endre mønsteret til dobbel jersey datastyrt jacquardmaskin

Den datastyrte jacquardmaskinen med dobbel jersey er et allsidig og kraftig verktøy som lar tekstilprodusenter lage intrikate og detaljerte mønstre på stoffer.Men å endre mønstrene på denne maskinen kan virke som en skremmende oppgave for noen.I denne artikkelen vil vi ta en steg-for-steg titt på hvordan du endrer mønsteret på en dobbel jersey datastyrt jacquard-maskin.

1. Kjent med maskinen: Før du prøver å endre modus, må du forstå maskinens arbeidsprinsipp fullt ut.Les brukerhåndboken fra produsenten for å sikre at du forstår alle maskinens funksjoner og funksjoner.Dette vil sikre jevnere overganger når du bytter modus.

2. Design nye mønstre: Når du har en klar forståelse av maskinen, er det på tide å designe nye mønstre som du ønsker å implementere.Bruk programvare for datamaskinstøttet design (CAD) for å lage eller importere de nødvendige mønsterfilene.Sørg for at modusen er kompatibel med maskinens format, siden forskjellige maskiner kan kreve forskjellige filtyper.

3. Last inn mønsterfilen: Etter at mønsterdesignet er ferdigstilt, overfører du filen til den dobbeltsidige datamaskinstyrte jacquard-sirkulære strikkemaskinen.De fleste maskiner støtter USB- eller SD-kortinngang for enkel filoverføring.Koble lagringsenheten til den angitte porten på maskinen, og last inn virusmønsterfilen i henhold til instruksjonene fra maskinen.

4. Klargjør den runde strikkemaskinen: Før du endrer mønster, er det viktig å sikre at maskinen er i riktig innstilling for det nye designet.Dette kan innebære justering av stoffets spenning, valg av passende trådfarge eller plassering av komponentene til maskinen.Følg nøye produsentens instruksjoner for å sikre at maskinen er klar til å endre mønster.

5. Velg et nytt mønster: Når maskinen er klar, naviger gjennom maskinens meny eller kontrollpanel for å få tilgang til funksjonen for valg av mønster.Søker etter den sist innlastede skjemafilen og velger den som det aktive skjemaet.Avhengig av maskinens grensesnitt kan dette innebære bruk av knapper, en berøringsskjerm eller en kombinasjon av begge.

6. Gjør en testkjøring: Å endre mønster direkte på stoffet uten å teste kan føre til skuffelse og sløsing med ressurser.Kjør en liten testprøve med det nye skjemaet for å sikre nøyaktighet og fullstendighet.Dette lar deg foreta nødvendige justeringer før du gjør en fullskala modusendring.

7. Start produksjon: Hvis prøvekjøringen var vellykket og du er fornøyd med det nye mønsteret, kan produksjonen nå starte.Legg stoffet på Jacquard-maskinen, og pass på at det er riktig justert.Start maskinen og nyt å se det nye mønsteret komme til live på stoffet.

8. Vedlikehold og feilsøking: Som med enhver maskin er regelmessig vedlikehold avgjørende for å sikre lang levetid og optimal ytelse.Rengjør maskinen regelmessig, inspiser den for tegn på slitasje eller skade, og følg produsentens retningslinjer for riktig vedlikehold.Gjør deg også kjent med vanlige feilsøkingsteknikker, da de kan være nyttige hvis noe går galt under skjemaendringen.

Avslutningsvis er endring av et mønster på en dobbel jersey datastyrt jacquard sirkulær strikkemaskin en systematisk prosess som krever nøye forberedelse og oppmerksomhet på detaljer.Ved å følge disse trinnvise instruksjonene kan du trygt gå gjennom mønsterendringsprosessen og slippe kreativiteten løs med dette bemerkelsesverdige tekstilfremstillingsverktøyet.


Innleggstid: 23. august 2023