Hvordan analysere stoffstrukturen

1, I stoffanalyse,de viktigste verktøyene som brukes består av: et stoffspeil, et forstørrelsesglass, en analytisk nål, en linjal, millimeterpapir, blant andre.

2, For å analysere stoffstrukturen,
en. Bestem stoffets prosess foran og bak, samt vevretningen; generelt kan vevde stoffer veves i omvendt.strikkeretningsspredning:
b.Marker en linje på en bestemt løkkerad av stoffet med en penn, og tegn deretter en rett linje hver 10. eller 20. rad vertikalt som referanse for demontering av stoffet for å lage vevediagrammer eller mønstre;
c. Klipp stoffet slik at de tverrgående kuttene er på linje med de markerte løkkene i en horisontal rad; for vertikale kutt, la en avstand på 5-10 mm fra de vertikale markeringene.
d. Fjern trådene fra siden merket med en vertikal linje, og observer tverrsnittet av hver rad og vevemønsteret til hver tråd i hver kolonne. Registrer de fullførte løkkene, løkkede ender og flytende linjer i henhold til de spesifiserte symbolene på millimeterpapir eller vevde diagrammer, og sørg for at antall rader og kolonner som er registrert tilsvarer en fullstendig vevstruktur. Når du vever stoffer med forskjellig farget garn eller garn laget av forskjellige materialer, er det avgjørende å være oppmerksom på kompatibiliteten mellom garnene og stoffets vevstruktur.

3, For å etablere prosessen
I stoffanalyse, hvis et mønster er tegnet på et ensidig stoff for veving eller strikking, og hvis det er et dobbeltsidig stoff, tegnes et strikkediagram. Deretter bestemmes antall nåler (blomsterbredde) av antall komplette løkker i en vertikal rad, basert på vevemønsteret. På samme måte bestemmes antall innslagstråder (blomsterhøyde) av antall horisontale rader. Deretter, gjennom analyse av mønstre eller vevediagrammer, utarbeides strikkesekvensen og trapesdiagrammer, etterfulgt av bestemmelse av garnkonfigurasjon.

4, Analysen av råvarer
Primæranalyse innebærer å vurdere sammensetningen av garn, stofftyper, garntetthet, farge og løkkelengde, blant andre faktorer. A. Analysere kategorien av garn, for eksempel lange filamenter, transformerte filamenter og kortfibergarn.
Analyser sammensetningen av garnet, identifiser fibertypene, avgjør om stoffet er ren bomull, en blanding eller en vev, og om det inneholder kjemiske fibre, kontroller om de er lyse eller mørke, og bestem tverrsnittsformen deres. For å teste trådtettheten til garnet, kan enten sammenlignende måling eller veiemetode brukes.
Fargevalg. Ved å sammenligne de fjernede trådene med fargekortet, bestemmer du fargen på den fargede tråden og noterer den. Mål videre lengden på spolen. Når du analyserer tekstiler som består av grunnleggende eller enkle figurer, er det nødvendig å bestemme lengden på løkkene. For intrikate stoffer som jacquard, er det nødvendig å måle lengden på forskjelligfargede tråder eller fibre i en enkelt komplett veving. Den grunnleggende metoden for å bestemme lengden på en spole er som følger: trekk ut garn fra det faktiske stoffet, mål lengden på en 100-pitch spole, bestem lengden på 5-10 garntråder, og beregn det aritmetiske gjennomsnittet av spiralen. lengder. Ved måling bør en viss belastning (vanligvis 20 % til 30 % av garnets forlengelse under brudd) legges til tråden for å sikre at løkkene som er igjen på tråden i utgangspunktet rettes ut.
Måling av spolelengden. Når du analyserer stoffer som består av grunnleggende eller enkle mønstre, er det nødvendig å bestemme lengden på løkkene. For intrikate vevinger som broderi, er det nødvendig å måle lengden på forskjelligfargede tråder eller garn innenfor et enkelt komplett mønster. Den grunnleggende metoden for å bestemme lengden på en spole innebærer å trekke ut garn fra det faktiske stoffet, måle lengden på en 100-pitch spole, og beregne det aritmetiske gjennomsnittet av 5-10 garn for å få spiralens lengde. Ved måling bør en viss belastning (typisk 20-30 % av garnets forlengelse ved brudd) legges til trådlinjen for å sikre at de gjenværende løkkene forblir i det vesentlige rette.

5, Etablere endelige produktspesifikasjoner
De ferdige produktspesifikasjonene inkluderer bredde, gramvekt, krysstetthet og langsgående tetthet. Ved hjelp av ferdigproduktspesifikasjonene kan man bestemme trommeldiameter og maskinnummer for veveutstyr.


Innleggstid: 27. juni 2024